08 march 2014, 10:24 Kaleidoscope views 14798
08 march 2014, 10:24 Kaleidoscope views 14798

Ipoteză: Calea Lactee s-a ciocnit deja cîndva cu Andromeda


Foto: mir24.tv

Oamenii de ştiinţă au înaintat ipoteza ca Calea Lactee în urmă cu aproximativ 10 mld. de ani, a avut deja o legătură cu Galaxia Andromeda. În prezent se crede că întîlnirea va avea loc totuşi pe viitor, iar ciocnirea se preconizează să se întîmple peste 3 mld. de ani, comunică mir24.tv.

Gongsheng Zhao de la Universitatea Sf. Andrews va încerca să demonstreze teoria "Modificării dinamicii newtoniene", lansată încă în anul 1983. Echipa lui Zhao ia în consideraţie numeroase galaxii pitice, amplasarea lor și natura mișcării acestora. El poate confirma ipoteza că nu există nici un fel de particule întunecate, în caz contrar toate galaxiile noastre la ciocnire s-ar fi alipit. Iar acest lucru ne-ar putea zdruncina perceperea tradițională a istoriei Universului.

Keywords:

Calea Lactee , cosmos , Univers

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
1209 locuitori

Ialpujeni este un sat și comună din raionul Cimișlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1209 oameni. Satul Ialpujeni a fost menționat documentar în anul 1805.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.