07 january 2013, 15:15 Kaleidoscope views 7522
07 january 2013, 15:15 Kaleidoscope views 7522

În Rusia a fost promulgată legea împotriva propagandei homosexuale


Foto: trm.md

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea ce pedepseşte orice act de "propagandă" homosexuală în faţa unui minor, informează trm.md.

Potrivit legii, "propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale în faţa unui minor" este pasibilă de amenzi în sumă de pînă la cinci mii de ruble (125 de euro), în cazul unei persoane fizice. Un cetăţean depozitar al autorităţii publice riscă o amendă de pînă la 50 de mii de ruble (1250 de euro), iar o persoană juridică - pînă la un milion de ruble (23500 de euro).

Sancţiunile sînt şi mai severe în cazul în care această propagandă are loc pe Internet şi prevăd ca entităţile juridice să fie închise pînă la 90 de zile.

Străinii riscă, de asemenea, o amendă ce poate ajunge pînă la 100.000 de ruble (2.350 de euro) şi să fie deţinuţi 15 zile şi expulzaţi.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Vtsiom şi publicat în iunie, 88% dintre ruşi susţin interzicerea "propagandei" homosexuale. De asemenea, 54% dintre ruşi cred că este necesar ca homosexualitatea să fie pedepsită.

Confruntări au avut loc sîmbătă, la Sankt Petersburg, între activişti ce susţin cauza homosexuală, care au încercat să organizeze un Gay Pride în centrul oraşului, şi militanţi anti-gay. Zeci de persoane au fost arestate de către poliţie, scrie Mediafax.

Keywords:

gay , antidiscriminare , lege , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.