03 july 2022, 15:30 Kaleidoscope views 1595
În ce constă secretul capodoperelor artistice mondiale, în opinia liderului Zdob și Zdub?
Photo: kinoafisha.info
03 july 2022, 15:30 Kaleidoscope views 1595

În ce constă secretul capodoperelor artistice mondiale, în opinia liderului Zdob și Zdub?

Cel mai bun film este filmul documentar, pentru că este real.

Această opinie a fost exprimată de liderul formației Zdob și Zdub, Roman Iagupov, într-un interviu pentru celebrul regizor ucrainean de film, autorul filmului "Legenda Carpaților", Serghei Scobun, în cadrul emisiunii "По чесноку", relatează Noi.md.

"Ca și în literatură, documentele, jurnalele reflectă viața reală, iar documentarele, după părerea mea, sînt mai bune decît filmele artistice, fictive, deși, desigur, și printre acestea din urmă există capodopere. Desigur, acesta este Fellini. El are filme fantastice", a subliniat Roman Iagupov.

El a recunoscut că cel mai mult a rămas impresionat de filmele lui Fellini, în special "Amarcord", precum și de filmele lui Paradjanov, care a fost un regizor unic prin stilul său original.

"Nu în zadar liderii proletariatului și-au dat seama ce putere are cinematografia. Pur și simplu oamenii percep lumea prin ochi, așa că e folosesc acest lucru. Și nu toți oamenii sunt, desigur, atît de avansați încît să-și poată da seama unde sînt controlați și unde cinematografia are efect de reflecție a omului. La fel ca Tarkovski. Se reflectă. El a scris, ce cred și eu, că arta trebuie să închidă în om natura animalică și s-o elibereze pe cea divină. Pentru că toate capodoperele artistice ale lumii sînt despre lucruri fundamentale: despre viață, despre moarte, despre dragoste, despre Dumnezeu. Acolo nu există teme de divertisment", a spus liderul Zdob și Zdub.

 

Source: noi.md

Keywords:

arta , film , Zdob şi Zdub , cinema

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.