16 march 2017, 10:20 Kaleidoscope views 30001
16 march 2017, 10:20 Kaleidoscope views 30001

Care este diferenţa ideală de vîrstă în cuplu

Diferenţa ideală de vîrstă între parteneri este de 4 ani şi 4 luni, iar bărbatul ar trebui să fie mai în vîrstă, relatează Daily Mail. 

Femeile preferă bărbaţii cu trei şi pînă la şase ani mai în vîrstă decît ele. Doar 1% dintre ele cred că relaţiile cu parteneri mai tineri decît ele au şanse mari de reuşită. De partea cealaltă, nici bărbaţii nu sînt prea încîntaţi să aibă partenere mai mari decît ei. Doar 2% dintre ei consideră ideală o astfel de relaţie, relevă sondajul, la care au participat 2.000 de bărbaţi şi femei. 

Femeile se declară deschise relaţiilor în care diferenţa de vîrstă este mare. Una din trei femei a declarat că nu ar avea nicio problemă să iasă cu bărbaţi cu 7 ani mai în vîrstă decît ele. Cu toate acestea, multe dintre ele cred despre femeile cu parteneri mai în vîrstă că au făcut această alegere din considerente financiare şi la fel de multe au convingerea că o asemenea relaţie nu are şanse de reuşită.

Diferenţa de vîrstă dintre parteneri aduce mai multe beneficii, iar cel mai important dintre ele este, în opinia participanţilor la studiu, acela că poţi învăţa din perspectiva diferită a partenerulului. Dintre cuplurile celebre în care există o diferenţă mare de vîrstă, în topul preferinţelor se află Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, actriţa fiind cu 25 de ani mai tînără, potrivit aceluiaşi sondaj. Pe locul al doilea se clasează cuplul Harrison Ford - Calista Flockhart, actriţa fiind cu 22 de ani mai tînără.

„Există tot mai multe cupluri în care diferenţa de vîrstă este mare, iar motivul este că oamenii sînt mai toleranţi. Cuplurile pot avea relaţii trainice indiferent de vîrstă şi sex, însă o diferenţă prea mare de vîrstă între cei doi poate crea ulterior probleme ce nu sînt luate în calcul de la bun început“, este de părere Julia Cole, consilier în probleme de cuplu

Specialistul recomandă cuplurilor în care diferenţa este mai mare de 10 ani să vorbească deschis despre aşteptările pe care le au unul de la altul, despre dorinţa de a avea copii, dar şi despre modul în care vor gestiona comentariile rudelor şi prietenilor pe marginea diferenţei de vîrstă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.