19 february 2013, 10:59 Kaleidoscope views 4722
19 february 2013, 10:59 Kaleidoscope views 4722

Noi imagini cu planeta Mercur date publicităţii de NASA


 Foto: gandul.info

Oamenii de ştiinţă de la NASA au dau publicităţii noi imagini surprinse de sonda Messenger de pe planeta Mercur. Chiar dacă de pe Pămînt se vede ca un punct, în realitate această planetă este mult mai misterioasă decît se credea la început.

De cînd a intrat pe orbita mercuriană, în urmă cu aproape doi ani, sonda Messenger a NASA a făcut aproape 100.000 de fotografii, a cartografiat cîmpul gravitaţional al planetei Mercur şi a efectuat măsurători altimetrice.

„Camera sondei Messenger a reuşit să surprindă adevărata faţă a planetei Mercur. Acolo unde se văd nuanţe de portocaliu sînt cîmpiile vulcanice, iar acolo unde se băd zone de albastru închis sînt zonele bogate în minerale”, a declarat dr. David Blewett, de la Universitatea Johns Hopkins, Laboratorul de Fizică Aplicată din Laurel, Maryland.

Aceste dezvăluiri au fost făcute la Boston, cu ocazia întîlnirii anuale a reprezentanţilor Asociaţiei Americane pentru progresul Ştiinţei, scrie BBC.

„Ştim sigur că această planetă este una ‚excentrică’. Deşi este cea mai mică din sistemul solar, ea are cea mai mare densitate. Structura axei acestei planetei este diferită faţă de cea a celorlalte planete”, a mai spus dr. Blewett.

Keywords:

NASA , Planete , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.