30 july 2011, 12:51 Kaleidoscope views 10298
30 july 2011, 12:51 Kaleidoscope views 10298

Un asteroid troian pe aceeași orbită cu Pămîntul

După cum anunţă Daily Mail TK7 2010 este primul asteroid troian descoperit pe aceeaşi orbită cu Terra. Roca spaţială de circa 200-300 m care călătoreşte prin cosmos în faţa planetei noastre nu reprezintă însă niciun pericol. Terra este a patra planetă din sistemul solar care "împarte" aceeaşi orbită cu un asteroid.
Asteroizii troieni împart aceeaşi orbită cu o planetă, călătorind în jurul Soarelui în faţa sau în spatele planetei, însă fără riscul de a se ciocni.

Din cauza poziţiei stabile în care se află, TK7 2010 nu reprezintă un pericol pentru Terra, iar potrivit astronomilor, asteroizii troieni ar putea fi excelente destinaţii pentru misiunile spaţiale ale viitorului.

În sistemul nostru solar, astfel de asteroizi troieni împart aceeaşi orbită cu planete ca Neptun, Jupiter şi Marte. Oamenii de ştiinţă au presupus de mai mult timp că Terra are şi ea astfel de asteroizi în drumul în jurul Soarelui, dar aceştia au fost foarte greu de observat pentru că sunt relativ mici şi apar lîngă Soare, fiind tot timpul pe partea luminată de Soare a planetei.

Cercetătorii au reuşit să găsească unul dintre aceşti troieni folosind sonda WISE, care a permis o poziţie de observare inaccesibilă de pe suprafaţa Pămîntului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
646 locuitori

Marienfeld este un sat din cadrul comunei Ialpujeni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 646 de oameni.Satul Marienfeld a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.