21 november 2013, 14:56 Kaleidoscope views 19306
21 november 2013, 14:56 Kaleidoscope views 19306

"Muntele Apocalipsei", pe cale să se trezească

Prezentat în seria de filme "Stăpînul Inelelor" ca Mount Doom (Muntele Apocalipsei sau Muntele de Foc), vulcanul Ruapehu din Noua Zeelanda este pe cale să erupă.

Vulcanologii spun că fluctuațiile de temperatură înregistrate în interior sînt un semn clar al activității sale tot mai intense, scrie The Telegraph.

Temperatura lacului din crater este de numai 20 de grade Celsius, în timp ce la doar cîteva sute de metri sub lac, temperatura este de 800 de grade.

Asta indică faptul că presiunea se acumulează ingrijorător și o erupție va avea loc în următoarele săptămîni sau luni. 

Specialiștii nu știu însă dacă va fi o explozie de mică intensitate sau una devastatoare. 

Ultima erupție a muntelui Ruapehu a avut loc în anul 2007, fără a se înregistra victime, însă în 1953 explozia a fost devastatoare, ducînd la moartea a 51 de persoane. 

Vulcanul are o înălțime de 2.797 de metri, fiind mult mai mic decît legendarul Mount Doom (4.741 metri), pe care l-a întruchipat în trilogia "Stăpînul Inelelor".

Keywords:

natura , vulcan , apocalips

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.