20 may 2012, 10:20 Kaleidoscope views 11651
20 may 2012, 10:20 Kaleidoscope views 11651

Astăzi se va produce un eveniment prezis de mayași

În noaptea de 20 spre 21 mai va avea loc un fenomen rar - o eclipsă inelară de Soare. Eclipsa are loc atunci când un corp ceresc trece în umbra altuia. Atunci cînd Luna acoperă doar partea centrală a Soarelui avem o eclipsă inelară de Soare. În rezultat se produce un effect cosmic unic – un inel auriu strălucitor.

Traseul eclipsei va începe din sudul Chinei, va trece apoi peste coasta de sud a Japoniei, va traversa oceanul Pacific şi va fi văzut, în final, în Republica Dominicană și sudul Statelor Unite.

Un caracter mistic va avea eclipsa în Republica Dominicană. Oamenii de știință locali care studiază scrierile mayașilor, susţin că acest efect cosmic este o confirmare a uneia dintre prezicerile vechii civilizaţii.

Eclipsa inelară de Soare din 20 mai va fi prima în ultimii 18 ani, care va fi vizibilă cu ochiul liber. Următoarea eclipsa inelara este aşteptată la 21 august 2017.


Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.