16 may 2017, 10:42 Kaleidoscope views 6169
Descoperirea care schimbă tot ce știam despre originea vieții
16 may 2017, 10:42 Kaleidoscope views 6169

Descoperirea care schimbă tot ce știam despre originea vieții

A fost descoperită cea mai veche urmă a vieții pe Pămînt, în podișurile din Australia.

Descoperirea ar putea schimba radical teoria privind originea vieții: s-ar putea să fie falsă ipoteza că viața s-a dezvolat în ocean și ulterior s-a adaptat pe uscat.

Perioada în care savanții știu sigur că a existat viață pe uscat ar putea fi extinsă cu 500 de milioane de ani în urma descoperirii făcute de oamenii de știință de la Universitatea din Sydney.

"Ar putea avea implicații cu privire la originea vieții în izvoarele fierbinți de pe uscat, mai degrabă decît mult discutata idee că viața s-a dezvolat în ocean și ulterior s-a adaptat pe uscat", a spus Tara Djokic, autorul principal al studiului publicat în revista Nature Communications.

Locul unde au fost găsite mineralele create de microbi este un rezervor de ape fierbinți din regiunea australiană Pilbara.

Oamenii de știință cred că descoperirea ar putea influența și modul în care sînt căutate urmele de viață pe planeta Marte, dat fiind că solul din regiunea Pilbara are caracteristici asemănătoare cu anumite zone de pe Marte, potrivit simplegade.ro.

Source: realitatea.net

Keywords:

descoperire , viata , savanti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.