28 december 2011, 14:05 Kaleidoscope views 3508
28 december 2011, 14:05 Kaleidoscope views 3508

Moş Crăciun aşteaptă scrisorile cu doleanţe ale moldovenilor

“Academia lui Moş Crăciun” deschide Poşta Magică a celui mai aşteptat personaj de Revelion. „În cadrul campaniei, voluntarii Academiei vor colecta scrisorile trimise de copii şi adulţi şi le vor transmite Moşului cu rugămintea de a veni în capitală”, a menţionat voluntarul Academiei, Veronica Solomiţchi.

Potrivit ei, fiecare copil şi adult din Moldova îi poate scrie lui Moş Crăciun pe adresa simplă – Moş Crăciun, fără a avea nevoie de timbru pe plic. „Pînă acum s-au strîns peste 500 de scrisori, dar lista Moşului va fi cu mult mai lungă. Numai anul trecut la acest oficiu poştal au fost primite şi s-a răspuns la 5500 de scrisori adresate lui Moş Crăciun”, a menţionat Solomiţchi.

Organizatorii susţin că în cadrul evenimentului fiecare va avea posibilitatea de a deveni Moş Crăciun. „Doritorii de a fi Moş Crăciun vor avea posibilitatea de a alege o scrisoare şi de a îndeplini o dorinţă a unui copil orfan”, a subliniat ea.

Acţiunea este susţinută de politicieni, vedete ale sportului şi televiziunii, antreprenori, reprezentanţi ai misiunilor străine şi organizaţii. Scopul principal al „Academiei lui Moş Crăciun” este restabilirea, popularizarea şi promovarea personajului naţional şi a tradiţiilor de Crăciun din Republica Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.