12 february 2015, 14:47 Kaleidoscope views 5611
Concurs pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei
12 february 2015, 14:47 Kaleidoscope views 5611

Concurs pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) lansează concursul pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei. Sînt invitaţi să participe tinerii cercetători cu vîrstele cuprinse între 18-35 ani.

În cadrul concursului pot fi prezentate lucrări realizate și finalizate individual conform următoarelor domenii: Migrația în scop de muncă, de reîntoarcere, aplicarea abilităților acumulate peste hotare; Reintegrarea migranților reîntorși pe piața muncii, posibilități, opinii, probleme; Situația în cazul reîntoarcerii vârstnicilor, provocări și probleme întâmpinate; Migrația pentru studii, posibilități și provocări ce țin de angajarea după finalizarea studiilor; Influența migrației asupra familiilor migranților, în mediul urban si în mediul rural; Influența indirectă a migrației asupra mediului înconjurător, cea pozitivă și negativă.

Concursul se va desfășura în cîteva etape, iar de Ziua Internațională a Migrantului, marcată la 17 decembrie, vor fi decernate premiile.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.