08 july 2015, 16:07 Kaleidoscope views 9057
NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)
08 july 2015, 16:07 Kaleidoscope views 9057

NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)

Un satelit NASA a surprins de la milioane de kilometri distanţă partea întunecată a Lunii, luminată de razele Soarelui, scrie descopera.ro.

Imaginile realizate pe 16 iulie arată mişcarea Lunii peste Oceanul Pacific, către America de Nord. Acestea dezvăluie un crater şi o câmpie vastă de pe Lună, numită Marea Moscovei.

Instrumentele de pe Pământ nu permit observarea părţii întunecate a Lunii deoarece mişcarea satelitului este în strânsă legătură cu mişcarea Pământului, mai exact, perioada sa orbitală este aceiaşi cu cea a rotaţiei în jurul propriei axe.

Primele imagini cu partea întunecată a Lunii au fost realizate în 1959, într-o misiune a sovieticilor.

„Este surprinzător cât de luminoasă este Terra pe lângă Lună. Planeta noastră este un obiect cu adevărat genial în spaţiul cosmic, în comparaţie cu suprafaţa Lunii", a comentat Adam Szabo, cercetător NASA.

Source: jurnal.md

Keywords:

NASA , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.