29 may 2015, 11:30 Kaleidoscope views 6726
A apărut glonţul care poate urmări o ţintă în mişcare! (VIDEO)
Photo: facebook.com
29 may 2015, 11:30 Kaleidoscope views 6726

A apărut glonţul care poate urmări o ţintă în mişcare! (VIDEO)

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), O agenţie de cercetăre a armatei americane, a dat publicităţii o înregistrare video în care prezintă gloanţe inteligente care îţi pot schimba traiectoria, pentru a lovi o ţintă în mişcare.

Teoreticl, proiectilele își pot schimba direcţia utilizând mici "aripioare" plasate pe marginile glonţului, îndreptându-se spre ţinta în mişcare, care este urmărită cu ajutorul unor lasere, potrivit Antena 3, care citează iflscience.com.

DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia, care este cunoscută sub numele EXACTO, din motivede siguranță

Videoclipul dat publicităţii arată că o armă cu gloanţe care îşi pot schimba traiectoria poate fi utilizată nu doar de lunetişti cu experienţă, ci chiar şi de amatori.

Gloanţele inteligente, pe lângă gradul de acurateţe al lovirii ţintei, măresc şi distanţa de la care ţinta poate fi lovită. Testele au fost efectuate în luna februarie a.c.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

armament , SUA , tehnologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1752
Populația:
10005 locuitori

Sucleia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Este o suburbie a orașului Tiraspol. Localitatea se află la distanța de 82 km de Chișinău. Populaţia satului Sucleia alcătuia 10 005 oameni în anul 2004. Satul Sucleia a fost menționat documentar în anul 1752.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.