05 june 2015, 09:42 Kaleidoscope views 8071
Vârful Everest a devenit mai mic
05 june 2015, 09:42 Kaleidoscope views 8071

Vârful Everest a devenit mai mic

Cutremurul produs în Nepal pe 25 aprilie a provocat scăderea în înălţime a vârfului Everest cu circa 2,5 centimetri, iar vârful Annapurna, din masivul Himalaya, s-ar fi înălţat cu circa 20 de centimetri. Anunţul a fost făcut de cercetătorii de la organizaţia nonguvernamentală UNAVCO, transmite gandul.info.

Acest lucru se datorează unei „relaxări" a scoarţei terestre, petrecută în timpul seismului, au explicat oamenii de ştiinţă.

Pe de altă parte, vârful Annapurna, din masivul Himalaya, s-ar fi înălţat cu circa 20 de centimetri, apreciază Roger Bilham, de la Cooperative Institute for Research In Environmental Sciences.

Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8848 de metri deasupra nivelului mării.

Peste 7000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma seismului, iar peste 14000 au fost răniţi. Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie urgentă de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane.

Source: www.jurnal.md

Keywords:

cutremur , Nepal , munţi , Everest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.