25 march 2015, 14:28 Kaleidoscope views 9681
Teorie revoluţionară despre formarea Terrei. Cum a apărut în realitate planeta noastră
25 march 2015, 14:28 Kaleidoscope views 9681

Teorie revoluţionară despre formarea Terrei. Cum a apărut în realitate planeta noastră

Sistemul nostru solar este foarte diferite de altele şi a ajuns aşa din cauza "ravagiilor" create de Jupiter după formarea sa.

Majoritatea sistemelor planetare au planete gigant în apropierea stelei centrale, mult mai aproape decât este Mercur de Soarele nostru.

Motivul a rămas necunoscut, însă o nouă teorie susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauza planetei Jupiter care, după ce s-a format, a fost trasă către Soare, acţionând ca o minge de demolări, distrugând planete mai mici înainte de a se aşeza pe orbita sa curentă.

"Acum că putem să privim sistemul nostru solar în context, în comparaţie cu alte sisteme planetare, unul dintre cele mai interesante lucruri este absenţa planetelor în interiorul orbitei lui Mercur", atrage atenţia Gregory Laughlin, unul dintre autorii studiului.

Profesorul şi preşedintele catedrei de astronomie şi astrofizică de la UC Santa Cruz spune că "sistemul planetar standard din galaxia noastră pare să fie un grup de super-Pământuri cu perioade de orbită alarmant de scurte".

Cercetarea sa arată că "Jupiter ar fi creat o coliziune în cascadă în interiorul sistemului nostru solar".

Aceste coliziuni ar fi fost cele care au făcut posibilă formarea Pământului.

Source: www.descopera.ro

Keywords:

Pamint , cosmos , Planete

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.