15 august 2015, 10:43 Kaleidoscope views 14874
Legi ciudate de pe litoral
Photo: logopet.ru
15 august 2015, 10:43 Kaleidoscope views 14874

Legi ciudate de pe litoral

Foarte mulţi germani îşi petrec vacanţa de vară pe malurile Mării Baltice, dar cei mai mulţi dintre ei nu cunosc ultimele reglementări legislative, referitoare la plajele de pe litoral.

Pe unele ţărmuri ale insulei Fehmarn este interzisă construirea castelelor de nisip, iar pe toate plajele insulei Sylt, asemenea edificii sunt total interzise.

Există unele excepţii în Sierksdorf şi Neustadt, acolo unde castelele de nisip sunt permise doar dacă acestea nu depăşesc 4 m în diametru.
Cifră generoasă dacă avem în vedere limitele impuse pe plajele din Kellenhusen şi Großenbrode. Aici diametrul castelului nu poate depăşi 3 m şi înălţimea de 50 cm.

Poate părea prostesc, dar există îngrijorări serioase privind siguranţa cetăţenilor.
Salvamarii de aici spun că există cazuri în care plajele sunt folosite ca rute alternative folosite de ambulanţele aflate în misiune.

Cu doi ani în urmă, un copil de 10 ani şi-a pierdut viaţa după ce a săpat o groapă adîncă în nisip, iar malul s-a prăbuşit peste el.

Şi în Italia există anumite restricţii ciudate. În cîteva localităţi, sărutul într-o maşină, parcată pe plajă sau hrănirea porumbeilor sau a pescăruşilor de la malul mării sunt interzise cu desăvîrşire.
Cei care nu se supun rigorilor legii pot fi amendaţi cu 500 de euro

Source: www.antena3.ro

Keywords:

mare , lege , turism , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.