19 december 2013, 14:48 Kaleidoscope views 9931
19 december 2013, 14:48 Kaleidoscope views 9931

Roada de banane este grav amenințată


Foto: gandul.info

Guvernul din Costa Rica, ţară cu cele mai importante exporturi de banane din lume, a declarat recent „stare de urgenţă naţională” din cauza problemelor pe care le are cu recoltele.

Anunţul a fost făcut după ce fructele au fost atacate de mai mulţi dăunători, care au distrus în proporţie de 20% plantaţiile de bananieri, retalează The Independent.

Magda Gonzalez, directorul Serviciului Fitonanitar din cadrul Ministerului Agriculturii, a explicat că una dintre cauzele apariţiei paraziţilor şi insectelor ar putea fi încălzirea globală. Potrivit specialistei, creşterea accentuată a temperaturilor din ultimii ani a provocat înmulţirea necontrolată a acestor dăunători.

În plus, Gonzales şi-a exprimat îngrijorarea că în acest context ţara nu va putea respecta acordurile şi contractele încheiate pentru exportul de banane.

În acelaşi timp, cercetătorii au descoperit răspîndirea unui nou tip de ciuperci ce afectează fructele: „fusarium oxysporum f. sp.cubense (Foc)”. Acestea au afectat deja unele culturi din Mozambic şi Iordania.

„Este o problemă uriaşă”, a arătat Rony Swennen, reprezentant al International Institute of Tropical Agriculture din Tanzania.

Source: gandul.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.