12 april 2014, 11:43 Kaleidoscope views 24557
12 april 2014, 11:43 Kaleidoscope views 24557

O ţară dispare de pe faţa planetei

Foto: gandul.info

Oamenii de ştiinţă estimează că Kiribati, un grup de cîteva zeci de insule din Pacific, va dispărea pînă la sfîrşitul acestui secol din cauza creşterii nivelului oceanului planetar pe fondul încălzirii globale, transmite revista Business Week.

Insulele au o populaţie de aproximativ 103.000 de persoane. Locuitorii vor fi nevoiţi să părăsească treptat ţara. Aceasta va fi prima migrare masivă a unui grup de oameni din ultimele secole cauzată de schimbările climatice.

Preşedintele din Kiribati spune că ţara sa are mai puţin de 20 de ani de trăit. „Dacă nu va fi făcut nimic, Kiribati se va scufunda în ocean. Pînă în 2030 vom începe să dispărem", a declarat Anote Tong.

Unii dintre locuitorii celor 33 de insule au cerut deja azil în Noua Zeelandă.

Source: www.gandul.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.