Go to section: Music
18 april 2023, 16:00 Music views 1097
Corul ”Balada” din Măgdăcești a venit cu un dar de Paște
18 april 2023, 16:00 Music views 1097

Corul ”Balada” din Măgdăcești a venit cu un dar de Paște

Corul ”Balada” din Măgdăcești a venit cu un dar pentru creștini - un colind pascal.

Fiind invitați la emisiunea ”Prima Oră”, corul a adus în dar un colind pascal - ”Astăzi stă întins pe lemn”.

Potrivit conducătorului artistic, melodia se interpretează de regulă în săptămîna patimilor.

Potrivit Dianei Maxim, conducător artistic și dirijor al corului ”Balada”, toți membrii colectivului tot ce fac o fac din pasiune.

”Corul a fost înființat în anul 2010 pe lîngă casa de cultură a satului Măgdăcești. Inițial a fost un cor de copilași care au crescut și au cutreierat în lung și în lat nu doar Republica Moldova, dar și alte țări vecine. Pentru noi acesta este un hobby care ne unește pe toți și chiar dacă după servici vin toți obosiți, după repetiții cu toții prindem aripi”, a mărturisit Diana Maxim.

Recent corul s-a întors de la un festival colar din Botoșani, unde a ocupat locul I.

”A fost un festival foarte frumos și cu un nivel foarte înalt de interpretare. În majoritatea țărilor din UE sînt coruri de maturi, oamenilor de vîrsta a treia, acolo oamenii își împărtășesc visele și ei devin mai puternici împreună. Deși aici sîntem din diferite profesii, sîntem ca o familie. Noi toți sîntem oameni și trebuie să ne iubim și să ne prețuim așa cum sîntem. Corurile de profesioniști, acolo toată lumea este plătită, pe cînd încazul nostru tot ce facem o facem din pasiune și din plăcere”, a mai mărturisit conducătorul artistic al corului.

Mai multe informații despre tradițiile și cultura moldovenească găsiți pe moldovenii.md

Source: noi.md

Keywords:

cor , Paste

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1137 locuitori

Cotiujenii Mici este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mici, Alexeuca și Gura-Oituz. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Sîngerei și la 117 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Satul Cotiujenii Mici este menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.