Go to section: Music
20 may 2015, 09:49 Music views 10257
Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2015 (VIDEO/FOTO)
20 may 2015, 09:49 Music views 10257

Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2015 (VIDEO/FOTO)

Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia sunt cele zece ţări care vor participa în marea finală a concursului Eurovision 2015, care se va desfăşura pe 23 mai, la Viena, Austria. Republica Moldova alături de Olanda, Finlanda, Macedonia, Belarus şi Danemarca au ratat această şansă în cadrul primei semifinale a Eurovision 2015, care a avut loc astăzi, 19 mai, la Viena.

În marea finală a Eurovision Song Contest 2015 vor participa 27 de ţări. Șapte ţări sunt calificate direct. Este vorba de Australia, Austria, Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Alte zece țări urmează să fie desemnate pentru marea finală în urma celei de-a doua semifinale Eurovision 2015, care va avea loc pe 21 mai.

Reprezentantul Republicii Moldova la concursul european de muzică Eurovision 2015, Eduard Romanyuta, a evoluat astăzi primul pe scena de la Wiener Stadthalle, cu piesa „I want your love".

Pe 21 mai urmează să transmită, în direct, și cea de-a doua semifinală, iar pe 23 mai – marea finală a concursului.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Republica Moldova a participat pentru a 11-a oară la acest concurs. Până în prezent, țara noastră a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către Zdob și Zdub, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Sun Stroke Project și Olia Tira, Pavel Parfeni, Aliona Moon, Cristina Scarlat, iar în acest an – de Eduard Romanyuta.

Source: trm.md

Keywords:

2015 , muzica , concurs , Eurovision

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.