22 june 2023, 14:00 Celebrities views 1289
Optimismul este secretul longevității Ninei Kasparian
22 june 2023, 14:00 Celebrities views 1289

Optimismul este secretul longevității Ninei Kasparian

Reprezentanții Ambasadei Republicii Belarus în Moldova, în colaborare cu președintele Centrului Cultural Belarus din Moldova, Anna Babina, și președintele organizației publice din Tiraspol "Societatea culturii Belaruse", Tamara Lomteva, au efectuat o vizită în orașul Slobozia pentru a o felicita pe Nina Sergheievna Kasparian, originară din Belarus, veterană a Marelui Război pentru Patrie, cu ocazia împlinirii vîrstei de 100 de ani.

I-a fost transmis un mesaj de felicitările din partea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Moldova, Anatolii Kalinin, au fost exprimate cuvinte de recunoștință pentru eroismul său și urări de viață lungă.

În numele Ambasadei și al diasporei bieloruse, veteranul a primit buchete de flori, o icoană a Sfintei Eufrosina din Poloțk, suveniruri, precum și un ajutor financiar suplimentar.

În cadrul întrevederii, Nina Kasparian a exprimat recunoștință conducerii Belarusului și Ambasadei Republicii Belarus în Moldova pentru atenție. Veterana le-a urat tuturor belarușilor un cer senin deasupra capului și prosperitate.

Nina Sergheievna Kasparian este o veterană a Marelui Război pentru apărarea Patriei. Pe 15 iunie, ea a împlinit 100 de ani. S-a născut la sat într-o familie numeroasă care locuia în regiunea Minsk din Belarus.

Familia Ninei Sergheievna locuiește în Moldova din 1950. În republica noastră a fost trimis soțul ei, Kamil Ignatievici Kasparian, în cadrul trupelor de frontieră, mai întâî la Ungheni, apoi la TaracliaTelenești, Vulcănești și Slobozia, unde a servit drept comisar militar.

Demult s-a observat că soția este mereu alături de soț în perioada serviciului militar, iar Nina Sergheievna a urmat această regulă mulți ani. Dar ea nu numai că l-a ajutat, dar a reușit să lucreze și în comerț și contabilitate, a fost un mentor pentru tineri. În prezent, Nina Sergheievna le urează tuturor longevitate, mai mult optimism și emoții pozitive.

În Moldova trăiesc aproximativ șase mii de belaruși. Organizațiile publice ale etnicilor belaruși au o valoare deosebită pentru marea diasporă belarusă. Ei sunt întotdeauna ajutați și susținuți de Ambasada Republicii Belarus în Moldova și de centrul Cultural belarus din Moldova. În republica noastră, ei au posibilitatea de a păstra legătura cu patria lor istorică, cultura, istoria și tradițiile sale. De asemenea, ei simt întotdeauna că sînt cetățeni cu drepturi depline ai Moldovei, în țara noastră nu sînt uitați.

Marina Șimanovskaia

Source: noi.md

Keywords:

optimism , viata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.