11 july 2013, 11:15 Moldovan reality views 5596
11 july 2013, 11:15 Moldovan reality views 5596

A fost lansată harta virtuală a vinurilor moldoveneşti în lume


Foto: vesti.md

Cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotare vor putea găsi mai uşor locaţiile unde se vinde vin moldovenesc, graţie unei hărţi virtuale a vinurilor moldoveneşti lansată astăzi de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, informează MOLDPRES.

Potrivit şefului Biroului de Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, scopul acestui proiect este de a facilita accesul moldovenilor din diasporă la vinurile moldoveneşti, de a le promova în afara ţării şi de a identifica punctele comerciale în care acestea se vînd.

„Sperăm totodată ca prin acest proiect să motivăm şi producătorii de vinuri din ţară să caute noi căi de comercializare a vinului, în cît mai multe ţări", a precizat Lutenco.

Site-ul www.moldovanwine.net este o hartă pe care poate fi plasată, de pe calculator sau mobil, locaţia de unde utilizatorii au procurat vinuri moldoveneşti. Pînă în prezent, pe site au fost introduse peste 100 de locaţii, din aproape zece ţări.

Utilizatorii pot aprecia prin puncte fiecare locaţie, pot publica pe site materiale video şi foto din acel punct comercial, precum şi date despre magazin.

Proiectul moldovanwine.net nu este comercial, nu dispune de finanţare şi este o acţiune de voluntariat.

Source: moldpres.md

Keywords:

moldovenii , vin , harta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.