11 july 2013, 09:50 Moldovan reality views 9056
11 july 2013, 09:50 Moldovan reality views 9056

Sondaj: Majoritatea moldovenilor cred că RM merge într-o direcţie greşită


Foto: trm.md

Peste 62% dintre cetăţeni consideră că evenimentele din interiorul ţării se desfăşoară într-o direcţie greşită, iar 18% – într-o direcţie bună. Acest lucru îl arată datele sondajului de opinie „Vox Populi – noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova şi făcut public pe 6 noiembrie, informează trm.md.

Majoritatea populaţiei, 66% din respondenții sondajului, consideră că reformele din ţara noastră nu sunt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv. Aproape 70% din intervievaţi spun că politicile statului şi reformele efectuate în ţară ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele ar fi realizate nu de formă, dar ca schimbări adevărate.

Totodată, 67% din cetățeni sunt de părere că reformele trebuie discutate şi orientate spre cetăţeni. Circa o pătrime din respondenţi insistă ca reformele să fie implementate în conformitate cu standardele europene, în timp ce 19% cer ca ele să corespundă cu cele din Federaţia Rusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 octombrie-2 noiembrie pe un eșantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Source: trm.md

Keywords:

sondaj , moldovenii , reforma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.