11 june 2013, 17:00 Moldovan reality views 7257
11 june 2013, 17:00 Moldovan reality views 7257

Majoritatea moldovenilor optează pentru aderarea R. Moldova la UE


Foto: wp.com

Circa 42 la sută din moldoveni optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi doar 38% s-au pronunţat pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică, arată datele sondajului “Vox Populi-noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Datele cercetării sociologice arată că fiecare a cincea persoană intervievată nu a fost în stare să spună pentru ce ar opta în cadrul unui eventual referendum.

Respondenţilor li s-a propus şi o întrebare de prognostic cu privire la caracterul modificărilor ce s-ar produce în viaţa societăţii în cazul aderării RM la UE sau la Uniunea Euroasiatică. Răspunsurile au fost că în cazul aderării la UE s-ar produce schimbări pozitive în dezvoltarea infrastructurii, în medicină, învăţămînt, cultură şi justiţie. Iar în cazul aderării la Uniunea Euroasiatică sînt aşteptate schimbări în sfera economică şi în soluţionarea conflictului transnistrean.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 octombrie - 2 noiembrie pe un eşantion de 1192 persoane din 79 de localităţi, cu o marjă de eroare de ± 3 la sută, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Keywords:

UE , sondaj , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.