10 march 2013, 15:26 Moldovan reality views 6426
10 march 2013, 15:26 Moldovan reality views 6426

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat cu 50 de lei

Foto: tv7.md

Ajutorul pentru perioada rece a anului, oferit din bugetul de stat, a fost majorat cu 50 de lei, pînă la 250 de lei lunar. Decizia a fost aprobată de Guvern.

Pentru a beneficia de acest ajutor familiile cu venituri mici trebuie să depună o cerere la asistentul social din localitatea unde familia domiciliază. Ajutorul se oferă pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie (1250 lei cumulativ). Dacă familia devine eligibilă, prestaţia este plătită din luna depunerii cererii.

Potrivit ministrului muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, numărul beneficiarilor de acest ajutor va creşte cu 7 500 familii.

Asistenţii sociali refuză eliberarea ajutorului respectiv familiilor care au în casă televizor color, frigider, maşină de spălat automată sau calculator, chiar dacă veniturile pe care le au sînt mici.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.