24 september 2013, 15:10 Moldovan reality views 7100
24 september 2013, 15:10 Moldovan reality views 7100

Presa: Chişinăul şi Tiraspolul au convenit asupra unui mecanism de acordare a pensiilor


Foto: bzf.ro

Grupurile de experţi de la Chişinău şi Tiraspol au convenit asupra unui proiect de decizie privind mecanismul de acordare a pensiilor, informează nr2.ru.

Specialiștii privind asistența umanitară din Transnistria și din Republica Moldova, au convenit asupra unui proiect de decizie ce prezintă un protocol de instituire a mecanismului de înregistrare și a transferului de documente necesare pentru pensia de stat sau beneficii sociale.

Conform datelor oferite de către pretinsul ministerul de externe al regiunii transnistrene, proiectul se concentrează asupra reluării plăților suplimentare la pensii de stat sau beneficiilor sociale.

Proiectul îi vizează pe cetățenii din Republica Moldova care s-au stabilit în Transnistria și pe cei din regiunea transnistreană care au trecut cu ședere permanentă în Moldova.

Proiectul va fi prezentat spre semnare reprezentanților clasei politice din Republica Moldova și Transnistria, menționează sursa citată.

Părțile au mai făcut schimb de informații cu privire la legislația ce vizează organele de tutelă și au menționat că pentru viitor vor veni cu propuneri de colaborare în această sferă.

Întîlnirea experților moldoveni și a celor din Transnistria a avut loc la biroul misiunii OSCE din Tiraspol. La eveniment au luat parte și reprezentanții parților implicate în negocierile " 5 +2 " din Rusia , OSCE și Statele Unite ale Americii.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.