15 september 2013, 10:40 Moldovan reality views 3692
15 september 2013, 10:40 Moldovan reality views 3692

Concursul „Cel mai bun pădurar” a desemnat învingătorii


Foto: moldpres.md

„Cel mai bun pădurar” al anului 2013 a devenit Anastasia Ciobanu, Întreprinderea Silvică Călăraşi, care a fost desemnată la etapa finală a acestui concurs profesional, desfăşurată ieri la Lozova, Străşeni, în Rezervaţia naturală „Codrii”. Pe locul doi s-a clasat Ion Movileanu, Întreprinderea Silvică Nisporeni, iar cea de-a treia poziţie a fost ocupată de Dumitru Samson, Întreprinderea Silvică „Hînceşti–Silva”, comunică MOLDPRES.

Scopul general al concursului “Cel mai bun pădurar” care se organizează în fiecare an de către Agenţia de Stat “Moldsilva” este de a spori pregătirea profesională de ordin teoretic şi aplicativ a pădurarilor, a ridica nivelul de gospodărire a fondului forestier şi cinegetic. Concursul are loc în baza unui regulament aprobat printr-o hotarîre comună a Agenţiei "Moldsilva" şi Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură "Sindsilva"

Astfel, cîstigătorii etapei locale desfăşurate pe parcursul lunii august în cadrul ocoalelor silvice şi mai apoi în întreprinderile silvice au fost supuşi unor probe teoretice şi practice precum întocmirea proceselor-verbale asupra cazurilor de contravenţii silvice, determinarea speciei de arbori după seminţe, puieţi şi frunze, determinarea speciei după lemn, determinarea produselor accesorii ale pădurii, determinarea speciei de vînat după urme. În acest an au fost incluse două probe noi - secţionarea fusului pe sortimente cu motoferăstrăul şi îndemînarea de a călări.

La ediţia 2013 a concursului s-au înscris 24 de pădurari din R. Moldova şi 3 din România. Cîştigătorilor le-au fost înmînate diplome şi premii băneşti.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.