09 october 2013, 16:05 Moldovan reality views 4163
09 october 2013, 16:05 Moldovan reality views 4163

Tarifele la roaming internaţional între Moldova şi Polonia vor fi reduse


Foto: trm.md

Tarifele la roaming internaţional între Moldova şi Polonia vor fi reduse. Un memorandum de înţelegere în acest sens a fost semnat, astăzi, la Varşovia, de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, şi ministrul Administraţiei şi Digitalizării al Republicii Polonia, Michał Boni, transmite trm.md.

Specialiştii consideră că drept punct de referinţă în negocierea noilor tarife ar putea servi preţurile angro pentru roaming internaţional, stabilite de Uniunea Europeană.

Operatorii vor purta negocieri, bazate pe confidenţialitate reciprocă pentru a încheia acorduri bilaterale privind tarifele reduse la roaming internaţional cu ridicata. Negocierile urmează să fie finalizate în decurs de un an de la data semnării memorandumului.
 
„Ţara noastră este interesată să preia din experiența Poloniei în ce privește dezvoltarea societății informaționale, a sectorului de comunicații, servicii electronice şi aplicarea Sistemului unic de preluare a apelurilor de urgență-112”, a menţionat ministrul Pavel Filip.
 
La rîndul său, Michał Boni, ministrul Administrației și Digitalizării al Republicii Polonia, a confirmat disponibilitatea părţii poloneze de a împărtăși din experienţa acumulată în procesul de edificare a societăţii informaţionale. Oficialii au mai convenit să asigure un teren propice pentru facilitarea contactelor dintre operatorii de telefonie fixă şi mobilă pentru reducerea tarifelor la apelurile internaţionale între cele două ţari.
 
Anterior, Moldova şi Polonia au încheiat un Acord de colaborare în domeniul Poştei şi Telecomunicaţiilor. 

Keywords:

roaming , telefon , Polonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.