09 may 2011, 00:23 Moldovan reality views 5700
09 may 2011, 00:23 Moldovan reality views 5700

O nouă enigmă în preajma vizitei Patriarhului Kiril în Republica Moldova

O nouă enigmă  se profilează în contextul pregătirii vizitei Patriarhului Kiril  în Republica Moldova.  Astfel, potrivit site-ului oficial al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, între 29 august și 3 septembrie patriahul Kiril a vizitat eparhiile din Extremul Orient.

Printre însoțitorii  Patriarhului în această vizită site-ul www.moldovenii.md a identificat prezența episcopului de Bălți și Fălești Marchel și a lui Valeriu Pleșca, ex-ministru al Apărării.

Amintim că în perioada 9 -12 octombrie va avea loc vizita Patriarhului Moscovei și întregii Rusii Kiril în Republica Moldova. Scopul vizitei Patriarhului este comunicarea cu enoriașii și închinarea la relicve.

Patriarhul Kiril va vizita pentru prima dată Moldova în calitate de Întîistătător  al Bisericii Ortodoxe Ruse. În cursul vizitei sale el va vizita toate eparhiile Mitropoliei Moldovei inclusiv eparhia Tiraspol-Dubăsari și cea de la Comrat.

Sursa foto-video: patriarchia.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1772 locuitori

Semeni este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1772 de oameni. Satul Semeni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.