31 march 2024, 13:00 Moldovan reality views 693
Zelenski confirmă: Hidrocentrala de la Dnestrovsc una dintre țintele atacurilor
31 march 2024, 13:00 Moldovan reality views 693

Zelenski confirmă: Hidrocentrala de la Dnestrovsc una dintre țintele atacurilor

Hidrocentrala de la Dnestrovsc, aflată pe râul Nistru la frontieră cu Republica Moldova, a fost una dintre țintele atacului aerian de noaptea trecută.

Anunțul a fost făcut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a avertizat că urmare a unor astfel de atacuri ar putea fi provocată o catastrofă, care să afecteze inclusiv Moldova, prin revărsarea râului Nistru.

Atacurile cu rachete și drone au lovit centrale termice și hidroelectrice din centrul și vestul Ucrainei, a declarat vineri operatorul rețelei electrice Ukrenergo, în cel mai recent atac de amploare care vizează infrastructura energetică deja afectată a țării, potrivit Reuters, scrie hotnews.

Președintele Zelenski a declarat că centralele hidroelectrice de la Kaniv și Dnister s-au numărat printre țintele lovite din timpul nopții.

Centrala de la Dnestrovsc este situată pe râul Nistru, care traversează și teritoriul Moldovei.

Federația rusă nu a comentat deocamdată declarațiile lui Zelenski.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.