11 september 2023, 18:00 Moldovan reality views 1580
Președintele Curții Constituționale Nicolae Roșca și-a dat demisia
11 september 2023, 18:00 Moldovan reality views 1580

Președintele Curții Constituționale Nicolae Roșca și-a dat demisia

Președintele Curții Constituționale Nicolae Roșca și-a dat demisia.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Curții, pe 9 noiembrie.

„Astăzi, 9 noiembrie, dl judecător Nicolae Roșca și-a dat demisia din funcția de Președinte al Curții Constituționale. Alegerea unui nou Președinte este programată să aibă loc mîine, 10 noiembrie”, se arată într-o declarație a Curții.

Deocamdata motivul demisiei nu a fost încă anunțat, dar astăzi Curtea Constituțională s-a pronunat pe marginea fostului procuror general Alexandr Stoianoglo.

Articolul în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo în calitate de Procuror General a fost declarat neconstituțional de către magistrații Curții Constituționale.

Nicolae Roșca a fost numit în funcția președinte al Curții Constituționale a Moldovei (CCM), în luna aprilie 2023, după ce Domnicăi Manole i-a expirat mandatul de președinte.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.