11 august 2023, 09:45 Moldovan reality views 745
Seful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a demisionat
11 august 2023, 09:45 Moldovan reality views 745

Seful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a demisionat

Șeful Poliției de frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia.

Cererea a fost aprobata de guvern chiar în debutul ședinței de astăzi.

Reamintim că fostul deja șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a atacat, acum cîteva luni, în judecată Ministerul Afacerilor Interne, care i-a aplicat mustrare în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, unde au decedat doi ofițeri, fiind împușcați de un penal din Tadjîkizstan, care primise interdicție de a intra în R. Moldova.

Atunci, Vasiloi a solicita un concediu neplătit pe durata anchetei, iar recent a revenit din nou la serviciu.

Ulterior, pe data de 5 noiembrie, pe Aeroportul internațional Chișinău a avut loc un alt incident. Un cetățean al Azerbaidjanului, în vîrstă de 38 de ani, a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

După asta, premierul Dorin Recean a spus că acest lucru s-a întîmplat pentru că au întîrziat acele măsuri de securitate pe Aeroportul Intenațional Chișinău, și a atenționat că foarte curînd va urma o demisie.

Amintim că în umra incidentului de pe AIC, au fost împușcați polițistul de frontieră, Serghei Muntean, și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu. Ziua de 4 iulie a fost decretată de șefa statului drept Zi de doliu național.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.