28 june 2013, 16:46 Moldovan reality views 8301
28 june 2013, 16:46 Moldovan reality views 8301

Mitropolia Moldovei cere interzicerea imoralităţii prin lege


Foto: ipn.md

Comisia Sinodală pe probleme sociale şi morale din cadrul Mitropoliei Moldovei solicită Parlamentul să interzică imoralitatea prin lege. Membrii comisiei au spus, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că nu mai cer abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii. Solicită, în schimb, completări la orice alt act legislativ în vigoare astfel încât comunitatea minorităţilor sexuale să nu poată organiza acţiuni stradale imorale şi anticreştine.

„Se propune modificarea Legii privind modul de asigurare şi restabilire a ordinii publice sau oricare altă lege pentru interzicerea propagandei imoralităţii. Cerem să fie stipulată definiţia imoralităţii şi interzicerea acesteia”, a spus avocatul Comisiei Sinodale pe probleme sociale şi morale, Elena Bâtcă.

Potrivit avocatei, în cadrul Comisiei Sinodale a fost elaborat un proiect de lege pentru interzicerea moralităţii, care a fost expediat preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrului Iurie Leancă şi preşedintelui Parlamentului, Igor Corman. În proiect se spune că sunt interzise acţiunile publice imorale, care ar putea cauza prejudicii morale şi fizice copiilor, instituţiei familiei şi societăţii.

Protoiereul mitrofor Victor Pleşca a spus că Biserica Creştină nu este împotriva omului, ci împotriva păcatului promovat. „Conform Sfintei Scripturi, homosexualitatea este un păcat condamnat categoric. Cum minciuna nu este compatibilă cu adevărul, aşa şi virtutea nu poate fi compatibilă cu păcatul”, a spus părintele.

Săptămâna trecută, la expirarea termenului de o lună oferit  autorităţilor pentru a revizui Legea cu privire la asigurarea egalităţi, Mitropolia Moldovei a anunţat că Biserica îi lipseşte pe guvernanţi de accesul la Sfânta Taină a Împărtăşaniei.

Keywords:

religie , lege , antidiscriminare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.