04 march 2023, 15:00 Moldovan reality views 1129
Sandu, cere ca taxa aeroportuală de 9 euro să fie revăzută
04 march 2023, 15:00 Moldovan reality views 1129

Sandu, cere ca taxa aeroportuală de 9 euro să fie revăzută

Șefa statului Maia Sandu, într-un brieging de presă de la Aeroportul Internațional Chișinău cere instituțiilor responsabile ca taxa de 9 euro per pasager să fie revizuită în cel mai scurt timp.

”Prin tranzacții mincinoase ȘOR cu sprijinul lui Plahotniuc a furat de la cetățeni Aeroportul, concesionîndul pe un termen de 49 de ani. Statul am pierdut venituri de 1,6 miliarde de lei. Au trecut 9 ani, iar acum oamenii au dat hoților un răspuns clar că țara noastră nu este de vînzare. Am reușit să ne mobilizăm, am dus o luptă dură, am mers în instanță ca să ne asigurăm că hoții vor sta acolo unde le este locul. Azi se face dreptate, Aeroportul este din nou al stautlui și prin urmare al poporului... Solicit instituțiilor statului să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager în sensul reducerii maxime a acesteia. Totodată solicit APP să asigure funcționarea optimă a aeroportului astfel ca cetățenii să beneficieze de mai multe rute, spre mai multe direcții”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, aceasta a precizat că aeroportul nu este un bun al statului, dar a cetățenilor iată de ce instituțiile responsabile să facă posibil în cît mai scurt timp interconectare Chișinăului cu mai multe orașe din lume.

”Istituțiile justiție trebuie să se asigure că toate persoanele implicate în acest furt sînt pedepsite. Sînt convinsă că în următorii ani vom construi și o justiție europeană și un stat european, iar hoții trebuie să fie pedepsiți, dar nu protejați”, a mai declarat șefa statului.

Reamintim că autoritățile au finalizat procedura de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat. Informația a fost confirmată pentru NM de către serviciul de presă al Avia Invest.

Procedura a fost complexă și a afectat nu doar Aeroportul Internațional Chișinău, ci și întreprinderi aferente cum ar fi Aeroport Handling.

Amintim că judecătorii Curții de Apel Chișinău au pronunțat pe 23 noiembrie hotărîrea prin care Aeroportul Internațional Chișinău urmează să revină în proprietatea statului. Avia Invest consideră că decizia este ilegală. Compania a declarat că, dacă va fi pusă în aplicare, inițiativa va costa statul peste 90 mln euro. Mai mult, hotărîrea va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , taxa , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1699 locuitori

Brăviceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Brăviceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Orhei şi la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1699 de oameni. Satul Brăviceni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.