01 september 2023, 15:00 Moldovan reality views 1682
În 2022, în nordul ţării au fost realizate proiecte în valoare de 165 mln de lei
01 september 2023, 15:00 Moldovan reality views 1682

În 2022, în nordul ţării au fost realizate proiecte în valoare de 165 mln de lei

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a valorificat, pe parcursul anului trecut, circa 165 de milioane de lei (8,25 mln de euro), pentru implementarea a 15 proiecte de infrastructură și cinci proiecte soft în Regiunea de Dezvoltare Nord, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, din suma totală a investițiilor înregistrate anul trecut, circa 94 mln de lei au fost valorificate pentru proiectele cu finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), 67,6 mln de lei – pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană și 3,2 mln de lei – pentru proiectele finanțate din alte surse externe. „Totodată, pe parcursul anului trecut, ADR Nord a organizat evenimente ale căror obiective au fost implementarea politicii de dezvoltare regională și promovarea Regiunii de Dezvoltare Nord ca o destinație atractivă pentru investitori și turiști", indică sursa citată.

De asemenea, în 2022, ADR Nord a desfășurat o serie de activități pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare regională, inițiind activități în următoarele domenii de intervenție: aprovizionare cu apă și canalizare; infrastructură de sprijin al afacerilor; activitate turistică; dezvoltare urbană; eficiență energetică; cercetare, inovare și transfer tehnologic.

„Principalele obiective ale ADR Nord pentru anul 2023 constau în asigurarea accesului la servicii și utilități publice de calitate; facilitarea creșterii economice și atragerea investițiilor în regiune; îmbunătățirea guvernanței la nivel regional. ADR Nord va continua să valorifice relațiile pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu partenerii săi tradiționali din Uniunea Europeană și cu noi parteneri", a rezumat instituţia.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.