16 december 2022, 16:00 Moldovan reality views 2062
Nicu Popescu: Moldova intenționează să dispună de un sistem modern de apărare antiaeriană
16 december 2022, 16:00 Moldovan reality views 2062

Nicu Popescu: Moldova intenționează să dispună de un sistem modern de apărare antiaeriană

Moldova urmează să achiziționeze un sistem de apărare antiaeriană pentru a-și proteja spațiul aerian. Potrivit Infotag, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a declarat aceast lucru în seara de miercuri, la Jurnal TV.

„Este important pentru noi să putem intercepta și doborî orice rachetă care încalcă frontiera aeriană a Moldovei. Dacă nu o doborâm, ne va ucide cetățenii... Avem nevoie de un sistem de apărare antiaeriană care să protejeze viețile", a spus ministrul, comentând incidentele cu căderea fragmentelor de rachetă în satul Naslavcea și orașul Briceni, la graniţa cu Ucraina.

El a reamintit că în urma acestor incidente i-a fost exprimat un protest ambasadorului Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, iar un angajat al misiunii diplomatice a Rusiei în Moldova a fost expulzat.

Source: www.infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.