11 october 2022, 15:00 Moldovan reality views 1812
Vocea poporului: „Au reușit cetățenii noștri să se înregistreze pe platforma de compensații?”
11 october 2022, 15:00 Moldovan reality views 1812

Vocea poporului: „Au reușit cetățenii noștri să se înregistreze pe platforma de compensații?”

Termenul limită de înregistrare pe site-ul compensatii.gov.md se încheie în curînd. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să depună cereri pînă pe 15 noiembrie pentru a beneficia de compensații pentru consumul de gaze și căldură din această lună. Noi.md a decis să realizeze un sondaj în rîndul cetățenilor pentru a afla cîte persoane au completat deja chestionarele.

La început, din cauza numărului mare de persoane care doreau să se înregistreze, site-ul se mai bloca, dar acum nu au existat reclamații. De asemenea, autoritățile au oferit oportunitatea cetățenilor care nu folosesc internetul și gadgeturile moderne de a solicita ajutor social.
Părerile, ca întotdeauna, erau împărțite.

Majoritatea respondenților care au solicitat deja compensații au trebuit să caute ajutor:

- Șotul meu este specialist în acest sens și s-a înregistrat pe calculator.

- Da. Fiul m-a ajutat.

- Nu am făcut-o de sine stătător. Am mers la o bibliotecă. Nu am internet, nu am un smartphone ca un pensionar. Voi aștepta.

- Am fost la ajutor social. Rîndul era mic. Totul e bine.

- Am fost ajutat de colegi tineri de la serviciu, care cunosc mai bine internetul. A venit un mesaj că totul este în ordine, cererea a fost înregistrată.

- M-am înregistrat la Departamentul de Asistență Socială.De asemenea, cetățenii care, din anumite motive, nu s-au înregistrat încă, au participat și ei la sondaj:

- Nu. Hai să spunem așa – vîrsta. Primesc pensie de vîrstă și muncesc cu o normă și jumătate, deci nu mă încadrez pentru acele posibile rigori pentru cetățeni.

- Nu, nu am făcut-o încă, știu că pînă pe 16 noiembrie...

- Nu, dar părinţii mei s-au înscris acolo. Nu o voi face pentru că locuiesc într-un apartament închiriat.

- Vor face [compensații], ne-au făcut-o anul trecut.

- Nu vreau.

- Nepoții au ajutat.

- Ne mai gîndim.

- Nu o vom face. La ce bun? Statul însuși trebuie să compenseze. Eu am o altă atitudine. Statul însuși ar trebui să determine cui să-i dea, și nu eu trebuie să mă străduiesc pentru mine însumi. Îmi iubesc Moldova. M-am născut aici și nu am de gînd să plec nicăieri!

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.