27 april 2022, 15:00 Moldovan reality views 1249
Termenul licitației pentru procurarea energiei electrice a fost prelungit
Photo: hronika.info
27 april 2022, 15:00 Moldovan reality views 1249

Termenul licitației pentru procurarea energiei electrice a fost prelungit

Comisia pentru Situații Excepționale a decis prelungirea termenului de organizare a licitației pentru procurarea energiei electrice. Astfel, termenul-limită de organizare a acesteia este 28 aprilie, inclusiv.

Potrivit dispoziției CSE, „pînă la data de 28 aprilie 2022 inclusiv, furnizorii serviciului universal și/sau de ultimă opțiune și operatorii de sistem încheie contracte de vînzare/cumpărare a energiei electrice cu S.A. «Energocom»”.

Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a declarat că în această perioadă „Energocom” a primit mai multe ofertele, dar încă nu există decizia finală. Potrivit demnitarului, „Energocom” are nevoie de timp suplimentar pentru a finaliza licitația, scrie moldovenii.md cu referire la deschide.md.

„Guvernul întreprinde măsurile necesare pentru a oferi siguranța energetică. Aceasta reprezintă o prioritate pentru Executiv. La licitație participă reprezentanții mai multor instituții pentru a asigura tot suportul, astfel încît livrarea energie electrică începînd cu 1 mai să fie o realitate. Evident că sîntem într-o situație destul de dificilă geopolitică, dar căutăm și alternative. Aceasta este o parte a strategiei APP și Guvernului pentru diversificarea surselor de energie și pentru a aduce un nivel sporit de securitate în sectorul energetic”, a declarat Eugeniu Cozonac.

 

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.