22 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 4128
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac”
Photo: md.usembassy.gov
22 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 4128

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, spune că nu există, la moment, anumite indicii privind un atac asupra R. Moldova, transmite Noi.md.

„Sîntem cu toții atenți la orice semn și la orice știre ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei Republicii Moldova.

La moment nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus ambasadorul.

„Sînt onorat să anunț că SUA va oferi mai mult de 300 milioane de dolari de asistență în întrega regiune și va investi mai mult de 30 de milioane de dolari în următoarele șase luni pentru a asista eforturile de găzduire a refugiaților ca pe cei pe care i-am găsit astăzi, aici, în Republica Moldova”, a declarat ambasadorul.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.