03 january 2022, 13:45 Moldovan reality views 2243
Cu războiul aproape: Moldova s-a confruntat cu un val enorm de refugiați
Photo: publika.md
03 january 2022, 13:45 Moldovan reality views 2243

Cu războiul aproape: Moldova s-a confruntat cu un val enorm de refugiați

Pe fondalul acțiunilor militare desfășurate în țara vecină, zeci de mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut frontiera moldovenească în căutare de adăpost și siguranță. Autoritățile vorbesc despre o mare provocare pentru țara noastră, rezultată din conflictul armat: Moldova nu s-a mai confruntat cu un asemenea flux de refugiați. La propunerea guvernului, parlamentul a introdus pe teritoriul RM starea de urgență pentru 60 de zile.

Moldova a început să se pregătească pentru fluxurile de imigranți încă din Ucraina în ianuarie, așa că situația fără precedent nu a fost neașteptată. Țara noastră a declarat că este gata să primească zeci de mii de persoane, care sosesc masiv din Ucraina cuprinsă de război. Observatorii menționează nivelul înalt de mobilizare a locuitorilor Moldovei, gata să manifeste solidaritate și umanism, să ajute vecinii noștri care au nevoie de sprijin.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.


 

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , refugiați , Ucraina , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.