25 february 2022, 17:30 Moldovan reality views 1725
Prietenul la nevoie se cunoaște: Cum sînt primiți refugiații din Ucraina la graniță
Photo: realitatea.md
25 february 2022, 17:30 Moldovan reality views 1725

Prietenul la nevoie se cunoaște: Cum sînt primiți refugiații din Ucraina la graniță

Locuitorii Moldovei cu căldură și cordialitate, simpatie și înțelegere întîlnesc la graniță numeroși refugiați din Ucraina care sînt nevoiți să-și părăsească țara, fugind de dezastrele războiului, și încearcă să le ofere tot ce le trebuie.

Locuitorii binevoitori din Moldova încearcă în toate modurile să ajute oamenii aflați în dificultate, care stau la cozi lungi de kilometri pentru a trece granița. Ei sînt asigurați cu hrană din ambele părți. Locuitorii noștri de aici transmit mîncare grănicerilor care o duc pe partea cealaltă și oamenii sînt hrăniți și acolo. Prin urmare, unii oameni ajung pe teritoriul Moldovei deja sătui. Polițiștii de frontieră ajută femeile să ducă genți grele.

Oamenii se apropie imediat de refugiați și le oferă transport și locuință gratuită, fiind foarte supărați dacă aceștia refuză. De exemplu, ei sînt întîmpinați de cineva sau merg la rude. Mulți cetățeni ai Moldovei sînt gata să ofere transport gratuit și locuința lor refugiaților din țara vecină. Sînt mulți oameni care îi așteaptă cu afișe „taxi gratuit”. Deoarece există multe mașini, poliția rezolvă activ problemele de parcare.

La graniță a fost ridicat un oraș imens de corturi, oamenii gătesc mîncare. Celor care intră pe teritoriul Moldovei li se oferă ceai, cafea, apă, mîncare.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.