01 november 2022, 16:00 Moldovan reality views 2469
Persoanele care simulează o dizabilitate şi cerșesc vor fi amendate
01 november 2022, 16:00 Moldovan reality views 2469

Persoanele care simulează o dizabilitate şi cerșesc vor fi amendate

Persoanele care simulează o dizabilitate fizică sau psihică și apelează la mila publicului, cerînd ajutor material, ar putea fi sancționate cu amenzi mai aspre. Mai exact, ar putea fi amendați cu pînă la 1500 de lei.

Prevederea se conține într-un proiect de lege pentru modificarea Codului Contravențional, elaborat de Ministerul Justiției, transmite abcnews.md.

Potrivit documentului, simularea unei dizabilități, pentru a cerși, ar putea fi sancționată inclusiv cu muncă în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Documentul urmează să fie examinat în cadrul ședinței Fuvernului de miercuri, 12 ianuarie.

Source: abcnews.md

Keywords:

amenda , cerșetorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.