17 november 2021, 17:00 Moldovan reality views 2712
Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVID
17 november 2021, 17:00 Moldovan reality views 2712

Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVID

Situația pandemică în Republica Moldova pare că se îmbunătățește.

Cel puțin asta reiese din informațiile prezentate astăzi, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Nicolăescu a anunțat că în săptămîna 8 - 14 noiembrie au fost înregistrate 6.861 de cazuri noi de infectări cu COVID-19, media pe zi fiind de 980 de cazuri.

Astfel, pentru prima dată în ultimele 2 luni în Republica Moldova media de infectări înregistrate zilnic a coborît sub o mie.

Incidența pentru săptămîna sus-menționată a constituit 184 de cazuri la 100 de mii populație, număr care corespunde pragului portocaliu de alertă la nivel național - indicatorul s-a redus cu 16% comparativ cu săptămînile trecute. Incidența Republicii Moldova este sub media europeană.

Conform datelor ANSP, practic toate teritoriile administrative au coborît sub nivelul de incidență care corespunde pragului roșu de alertă.

Toate teritoriile au ieșit din zona roșie, susține Nicolăescu, cu excepția regiunii transnistrene, unde se înregistrează indicatori înalți în continuare, incidența pentru săptămîna trecută fiind 565 de cazuri la 100 de mii populație.

Potrivit Svetlanei Nicolăescu, situația în spitale se îmbunătățește. 2.383 de pacienți sînt internați la moment în spitalele din Republica Moldova.

288 sînt internați la Terapie Intensivă, iar 38 sînt conectați la respirație asistată.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , Cod roșu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.