03 june 2013, 15:26 Moldovan reality views 5582
03 june 2013, 15:26 Moldovan reality views 5582

Vlad Filat este candidatul PLDM pentru funcţia de premier

Candidatura PLDM pentru funcţia de premier este Vlad Filat. Anunţul a fost făcut astăzi de prim-vicepreşedintele PLDM Iurie Leancă, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Leancă, încercările unor politicieni de a specula cu scenarii care prevăd un alt candidat PLDM pentru funcţia de premier nu îşi au rostul. “PLDM a convocat pentru data de 10 martie şedinta Consiliului politic al formaţiunii, la care se vor decide toate acţiunile de viitor”, a spus Leancă.

Prim-vicepreşedintele liberal democraţilor a menţionat că votul de neîncredere oferit ieri Guvernului a fost un răspuns la acţiunile PLDM în vederea aducerii unor instituţii ale statului în cîmpul legal de activitate. “Ieri, în Legilativ nu au fost întrebări către premier sau miniştri, fapt ce demonstrează că nu activitatea Guvernului a fost motivul moţiunii de cenzură”, a adăugat Leancă.

El s-a arătat îngrijorat de faptul că, în calitate de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va fi nevoit să rateze o serie de deplasări importante peste hotarele ţării, printre care şi reuniunea grupului de prieteni ai RM.

Ieri, 5 martie, Guvernul condus de premierul Vlad Filat a fost demis printr-o moţiune de cenzură susţinută de 54 de deputaţi comunişti şi democraţi, notează MOLDPRES.

Keywords:

Vlad Filat , politica , guvern , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.