11 january 2021, 17:00 Moldovan reality views 2846
Starea de urgență în sectorul energetic ar putea fi anulată
11 january 2021, 17:00 Moldovan reality views 2846

Starea de urgență în sectorul energetic ar putea fi anulată

Starea de urgență în energetică, instituită în 22 octombrie, ar putea fi, cel mai probabil, anulată, în condițiile în care R. Moldova a semnat un contract pe 5 ani cu Gazprom.

În zilele următoare, Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se întrunească pentru a decide asupra acestu lucru, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Starea de urgență în sectorul energeticii a fost declarată pentru un termen de 30 de zile și urma să expire în data de 20 noiembrie.

Aceasta a fost instituită în scopul asigurării securității energetice a țării, în situația în care R. Moldova nu avea la acel moment un contract semnat cu Gazprom.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.