27 february 2013, 11:12 Moldovan reality views 4282
27 february 2013, 11:12 Moldovan reality views 4282

Biserica și mass-media se bucură de cea mai mare încredere în societate

Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat de IMAS, la comanda Publika TV.

84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată.

Potrivit rezultatelor cercetării, 78 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică. 68 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în mass-media. Pe locul trei în top se află armata, urmată de primărie.

34 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în instituţiile bancare, urmate de poliţie.
Locurile 7 şi 8 sunt disputate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură, cu 26 şi, respectiv, 25 la sută. Urmează, în ordine, pe ultimele locuri, Preşedinţia, partidele politice, justiţia, Guvernul şi Parlamentul.

În privinţa dosarelor de urmărire penală, deschise pe numele unor miniştri şi înalţi funcţionari de stat, 48 la sută dintre cei intervievaţi consideră că au la bază încălcări ale legii de către cei vizaţi, în timp ce 44 la sută dintre participanţi consideră că sunt rezultatul unor răfuieli politice între partidele sau liderii din AIE.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Publika TV, în intervalul 22-24 februarie. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 756 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda interviului telefonic şi are o marjă de eroare de plus-minus 3,6 la sută.

Keywords:

religie , biserica , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.