26 february 2013, 17:20 Moldovan reality views 4278
26 february 2013, 17:20 Moldovan reality views 4278

Presa ucraineană: Scindarea AIE promite consecințe neplăcute Kievului

Scindarea din interiorul alianței de guvernare din Republica Moldova promite consecințe neplăcute Kievului, scrie săptămînalul ucrainean „Komentarii”.

Potrivit publicației, „instabilitatea, alegerile anticipate și schimbarea potențială a guvernării de la Chișinău intră în contradicție cu interesele Kievului”.

„În perioada cînd Vladimir Voronin a fost Președinte, Ucraina nu a putut rezolva nici o problemă controversată cu Republica Moldova, și numai cu AIE aproape toate subiectele litigioase au fost epuizate, deoarece Chișinăul se grăbește cu pași rapizi spre obiectivul său - asocierea cu Uniunea Europeană”, se mai spune în articol.

„Preşedinţia Ucrainei la OSCE a început cu un dialog constructiv și vioi dintre guvernele tinere de la Chișinău și Tiraspol, cu care Ministrul ucrainean de Externe repede a găsit un limbaj comun. Reîntoarcerea Balcanilor de Nord în mlaștina roșie a anilor două mii ar putea bloca orice oportunitate de a-și îndeplini potențialul său de lider regional pentru Kiev, și perspectiva de integrare europeană a regiunii va fi încețoșată”, prezice ziarul ucrainean.

Keywords:

politica , AIE , Ucraina , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
332 locuitori

Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.