09 september 2021, 12:30 Moldovan reality views 2121
Testarea obligatorie a profesorilor trebuie să fie achitată din banii statului, spune Furculiță
09 september 2021, 12:30 Moldovan reality views 2121

Testarea obligatorie a profesorilor trebuie să fie achitată din banii statului, spune Furculiță

Angajații din sistemul de educație, care nu au fost vaccinați împotriva COVID, trebuie să fie testați din banii statului. Opinia a fost expusă de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Corneliu Furculiță la REN Moldova.

“Dacă au introdus această obligativitate, atunci să o achite din bugetul de stat. Nu cred că există vreo persoană în țara asta, care ar fi de părerea că profesorii trebuie să-și facă teste pe cont propriu”, a spus Furculiță.

Amintim că Guvernul Gavrilița a decis ca de la 1 septembrie, toți profesorii nevaccinați să-și facă teste anti-COVID, o dată la două săptămîni, din banii proprii. Inițiativa a provocat nemulțumiri în rîndul profesorilor, care au spus că vor fi nevoiți să plece din sistem.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.