07 november 2021, 12:00 Moldovan reality views 2411
Peste 6000 de angajați ai Poliției asigură buna desfășurare a procesului electoral
07 november 2021, 12:00 Moldovan reality views 2411

Peste 6000 de angajați ai Poliției asigură buna desfășurare a procesului electoral

6630 de angajați ai Poliției asigură buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, dintre aceștia peste 4000 sînt responsabili de ordinea publică la secțiile de votare și în zonele adiacente acestora. Potrivit șefului-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, o importanță deosebită este acordată secțiilor de votare unde vor vota alegătorii din regiunea transnistreană. Poliția face apel la cetățeni să nu se implice în acțiuni provocatoare, care ar putea duce la periclitarea procesului electoral.

„Poliția atestă grupuri de persoane care sînt prezente la secțiile de vot destinate cetățenilor din regiunea transnistreană, majoritatea din aceste persoane dispun de legitimații de observator, vreau să le reamintesc că rolul observatorului este de a monitoriza, nu să intervină în procesul electoral. Orice încercare de a periclita scrutinul electoral și de a atrage cetățenii în acțiuni ilegale va fi curmată de poliție", a declarat Marin Maxian.

Noaptea trecută, poliția a monitorizat procesul de asigurare a secțiilor de vot cu buletine. „Pe parcursul nopții, poliția a asigurat ordinea publică în toate birourile electorale și a asigurat integritatea buletinelor de vot și a documentației electorale. La ora 7.00, și-au început activitatea toate secțiile de vot, fără a fi semnalate încălcări din partea președinților birourilor electorale. La Dondușeni, nu s-au ajuns 100 de buletine de vot, la o secție de vot. La o altă secție de vot, tot din Dondușeni, nu s-au ajuns alte 21 de buletine de vot. Și la o secție din Ialoveni nu s-au ajuns 51 de buletine de vot", a notat Marin Maxian.

Nici campania electorală nu a trecut fără incidente. Poliția a înregistrat mai multe încălcări ale legislației electorale, pentru care sînt aplicate amenzi. „În perioada preelectorală și electorală, au fost înregistrate 135 de încălcări, dintre care 37 vizează încălcări ale legislației privind afișajul electoral, 10 cazuri de agitație electorale, 26 de încălcări ale legislației cu privire la întruniri. Mai exact, nu au fost respectate deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică", a precizat șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

În Republica Moldova, astăzi, 11 iulie, au loc alegeri parlamentare anticipate. La urne sînt așteptați peste 3 milioane de votanți. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 pînă la 21.00. Inspectoratul General al Poliției atrage atenția cetățenilor și concurenților electorali că acțiunile de agitație electorală sînt interzise pînă la închiderea secțiilor de votare.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.