02 february 2013, 11:30 Moldovan reality views 5896
02 february 2013, 11:30 Moldovan reality views 5896

Tiraspolul şi Chişinăul au avansat în privința design-ului numerelor de automobile

Tiraspolul şi Chişinăul au reuşit să avanseze considerabil în coordonarea design-ului neutru al numărului pentru vehiculele transnistrene care vor efectua transporturi internaţionale de pasageri şi de mărfuri,  şi în privinţa mecanismului de creare a băncii de date comune a acestor vehicule, se arată într-un comentariu difuzat de ministerul de externe al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, de totalizare a întrunirii de joi a grupurilor de experţi ale părţilor în problema dezvoltării transporturilor şi a gospodăr iei rutiere.

 Întrunirea a avut loc la oficiul OSCE din Bender, relatează INFOTAG.

Discuţiile au avut ca subiect principal proiectul hotărîrii protocolare privind unele măsuri primordiale de asigurare a libertăţii de circulaţie a populaţiei Transnistriei şi Republicii Moldova, pe care liderul tiraspolean, Evgheni Şevciuc, şi premierul Vlad Filat, ar putea să o semneze la runda ordinară de negocieri "5+2", programată să aibă loc în perioada 18-20 februarie, la Lvov.

Lucrul la proiect a durat timp de peste o jumătate de an. Propunerile privind design-ul numerelor au fost lansate de ambele părţi şi de către OSCE, dar s-a ajuns la înţelegere abia acum.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.